Нийл Робъртсън продължи с чудесните си изяви, след като надигра убедително Йън Бърнс с 5-1 фрейма на старта на Германския Мастърс в Берлин.

Австралиецът, който стана шампион на Европейския Мастърс в Дорнбирн преди седмица, потегли с брейк от 69 точки, но 34-годишният англичанин отвърна на предизвикателството. Въпреки това, „Гръмотевицата“ записа четири безответни партии на сметката си (сенчъри брейк от 101 в петия фрейм), за да достигне осминафиналите в германската столица. Там негов съперник ще е Мичъл Ман, който по-рано отстрани Александър Урсенбахер след успех с 5-4.

Напред продължава и Шон Мърфи. „Магьосникът“ се разправи с Том Форд и победи с 5-1. Подобно на двубоя на Робъртсън с Бърнс, двамата с Форд си размениха по един фрейм, преди световният шампион от 2005 да запише на сметката си четири последователни халф сенчъри брейка – 63, 60, 84 и 64 за убедителния успех. В следващия кръг негов опонент ще бъде Скот Доналдсън, който елиминира драматично Дин Дзюнхуей.

За 1/8-финалите се класираха още Синтун Джао, Гари Уилсън и Елиът Слесър. По-късно във вечерната сесия предстои двубоят на световния номер 1 Джъд Тръмп с Лука Бресел, както и този между двама бивши световни шампиони – Марк Уилямс и Греъм Дот. /БГНЕС