Федерацията ни кану-каяк ще трябва да вземе спешни мерки, за да се справи със скандалите и раздорите, които излязоха на преден план след Олимпиадата в Пекин. Генералният секретар на централата Виктор Кирин, придружен от олимпийската ни шампионка Ваня Гешева, която е и член на Управителния съвет и бронзовия ни медалист от Атланта Милко Казанов разкриха своята истина за проблемите на този спорт у нас, както и какво предстои на Федерацията в следващите месеци.

Месеците до Общото събрание на централата ни по кану-каяк ще са напрегнати и интересни, защото пет родни клуба са формирали опозиция и искат извънредно Общо събрание и смяна на ръководството.

„Събраха се пет клуба и представиха писмо в Управителния съвет да искат пълна смяна на УС. Това става март месец. Имахме едно изключително сериозно заседание на УС, на което ги поканихме. Мотивът им е, че не сме водили добра финансова политика. Решението на тогавашния УС беше, че отхвърля това нещо, тъй като членовете на тези пет клуба на могат да съберат 25 гласа от общо 74 в Общото събрание”, коментира генералният секретар Виктор Кирин.

Той смята, че двойката ни кану Аднан Алиев и Деян Георгиев, които ни представяха на Игрите в Пекин и от чийто искания тръгнаха скандалите, са манипулирани от водачите на опозицията, начело с д-р Тодор Бонев.

Редовното Общо събрание на Федерацията е насрочено за 7-ми април 2009-а година, като решението за това е излязло на 30-ти септември в Държавен вестник. Тодор Бонев обаче поискал съдът да насрочи извънредно Общо събрание през декември като внесъл искане, а от съда поискали справка колко клуба членуват във федерацията.

„Ние ще сезираме и прокурор, след като стана ясно, че е изпратена справка с клубовете, която не е излязла от Федерацията, но е с наша бланка, наш печат и подписана от Тодор Бонев, който обаче няма право да подписва документи на централата”, сподели още Кирин.

Снощи той е отрекъл пред Кирин да е подписвал подобно нещо.