На церемония „Нощта на шампионите“ Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2016 г. с премии на обща стойност 200 000 лева.

Наградите са в 6 категории: „Млад спортист на България до 14 години“, „Млад спортист на България до 23 години“, „Спортист с увреждания на България“, „Отбор на България“, „Треньор на България“ и „Спортист на България“, съобщиха официално от Министерството на младежта и спорта.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и почетния знак на министерството – „Венец на победителя“ на знакови личности от българския спорт, които са имали годишнини през 2016 г.

Най-високото отличие в сферата на спорта беше учредено от ММС през 2015 г., а с него се удостояват заслужили спортисти, треньори, ръководители, инвеститори и журналисти с особен принос за развитието на българския спорт. До момента носители на „Венец на победителя“ са Стефка Костадинова, Димитър Пенев, Любо Ганев, Боян Радев, Валентин Йорданов, Валентин Златев, Христо Марков, Христо Стоичков, Георги Мърков. Миналата година посмъртно с почетния знак беше удостоен и Трифон Иванов.

Церемонията за награждаване на най-добрите спортисти и треньори на 2016 г. „Нощта на шампионите“ ще се проведе на 20 януари 2017 г. в Rainbow Plaza. Водещи на церемонията ще бъдат Део и „златното момиче“ Християна Тодорова.