Рони О‘Съливан надигра Джъд Тръмп с 6-3 фрейма в най-интригуващия сблъсък от първи кръг на силния ранкинг турнир Шампионат на играчите, който се провежда в английския град Уулвърхемптън.

„Ракетата“, шампион в надпреварата от 2018 и 2019, надви друг двукратен победител в турнира, след като показа по-солидна игра и се възползва от шансовете си. Шесткратният световен първенец започна с брейк от 90 точки още в първата партия, преди Тръмп да отвърне с 53. Първата кражба дойде в третия фрейм, което подейства и като отправна точка за развитието на целия мач. „Асото“ направи нов халф-сенчъри брейк – този път от 52 точки, но Рони наниза 83 и поведе отново в резултата. О‘Съливан се отчете с трета висока серия – този път от 99, за да се оттегли на почивката с аванс от 3-1.

След паузата Тръмп намали след 69, но 62 върнаха преднината на „Гения от Чигуел“. В седмия фрейм световният шампион от 2019 открадна на свой ред партия след 55 пункта, но това се оказа и последната му в мача. 127 и 52 се оказаха достатъчни за О‘Съливан, за да намери място сред четвъртфиналистите в надпреварата. Там негов съперник ще бъде шампионът на Мастърса Нийл Робъртсън, който спечели откриващия си мач с Кайрън Уилсън с 6-4. Двамата се срещнаха на финала на Световната Гран При през този сезон, а победата бе за „Ракетата“ с 10-8.

Двете четвъртфинални двойки в горната половина са вече ясни и противопоставят Бари Хоукинс – Бинтао Ян и Рики Уолдън – Марк Уилямс. Действащият шампион Джон Хигинс започва участието си срещу победителя от Шууаута Хосеин Вафаеи в сряда следобед, а съперникът на спечелилия ще бъде определен от срещата между шампиона на „Скотиш Оупън“ Лука Бресел и Джими Робъртсън.