Рони О'Съливан буквално помете като ураган световния шампион Стюърт Бингам по пътя си към финала на Мастърс турнира в Лондон. Ракетата се класира за 11-ия си финал в най-престижната надпревара извън ранкинг системата, след като спечели полуфинала с 6:3. На финала съперник на Рони О'Съливан ще бъде Бари Хоукинс, който елиминира с 6:4 фрейма Джъд Тръмп.

Началото на двубоя не предвещаваше толкова категоричен и убедителен успех за О'Съливан. Ракетата направи халфсенчъри брейк от 59 точки, но излезе от позиция, от което се възползва неговия съперник. Бингам успя да запише серия от 63 точки и да поведе в резултата.

Последваха три много тактически фрейма, които влязоха в сметката на Ракетата. Рони О'Съливан демонстрира много точен мерник в най-решаващите моменти и поведе с 3:1 на почивката. Той записа една единствена по-сериозна серия от 70 точки в третата част.

След почивката ситуацията на масата не се промени. Рони О'Съливан увеличи аванса си на три фрейма – 4:1, след като направи сенчъри брейк от 121 точки.

Бингам бе на път да запише втори фрейм на своята сметка, след като направи халфсенчъри брейк от 67 точки, но О'Съливан бе безскрупулен, като разчисти всички топки останали на масата и поведе с 5:1.

Стюърт Бингам намери своя ритъм в седмия фрейм, когато реализира 10 червени с 10 черни и гонеше брейк от 147, но сбърка единайстата черна топка и спря на 81 точки.

Бингам намери сили, за да намали пасива си на два фрейма – 3:5, след като направи серия от 52 точки.

Рони О'Съливан отново демонстрира своята категорична прецизност в деветия фрейм. Бингам бе напред с 61 точки, но Ракетата отново прибра всички топки включително и черната в джобовете и спечели мача с 6:3.