Рони О‘Съливан се класира за третия кръг на ранкинг турнира „Инглиш Оупън“ в Брентууд след успех над Дечават Пумджанг с 4-2 фрейма.

130-ият в световната ранглиста поведе изненадващо с 2-0 след две фрагментарни партии, като втората бе спечелена по черната топка. Тогава обаче световният номер 1 и действащ първенец на планетата превключи на по-висока предавка и след брейкове от 61, 69, 104 и 76 продължи в следващата фаза, където ще се изправи срещу Мартин Гулд. В първи кръг Рони преодоля трудно 18-годишния тийнейджър от Белгия Бен Мертенс с 4-3.

До трети кръг достигнаха още Джак Лисовски, Тепчая Ун Но, Синтун Джао и Джон Джей Астли. Лисовски, полуфиналист от Шампионата на Обединеното Кралство, ще играе с Али Картър, докато финалистът на „Скотиш Оупън“ Ун Но ще се изправи срещу СъДзюн Юен.

Вечерта предстоят мачовете на останалите фаворити в турнира. Актуалният носител на трофея Нийл Робъртсън играе с Елиът Слесър, а Джон Хигинс и Джъд Тръмп имат за съперници съответно Робърт Милкинс и Фрейзър Патрик. Най-любопитният сблъсък противопоставя Марк Алън и Дзюнхуей Дин в повторение на финала на UK Championship.