Световният номер 1 Рони О'Съливан продължи със страхотното си представяне в последните седмици, след като победи Джъд Тръмп с 10-7 във финала на Световната Гран При. Само преди седмица Ракетата грабна рекордна осма титла от Мастърс, а по-рано през сезон спечели Шампионата на Обединеното кралство и Шанхай мастърс.

Вчерашният финал започна катастрофално за О'Съливан, след като Тръмп спечели и четирите фрейма от откриващата сесия. Рони се върна в мача във втората сесия, след която резултатът бе 5-3 в полза на Тръмп. Асото в колодата взе и откриващата партия на вечерната сесия за аванс от 6-3, но след това О'Съливан спечели шест поредни фрейма и скоро след това затвори мача при 10-7.

„Насладих се на това. В началото на седмицата не се чувствах добре, но след това си купих еър фрайър и уред за смутита. Започнах да се храня по-добре. Не обичам да ям лоша храна, но след това започнах да се чувствам по-добре“, сподели Ракетата, след като спечели своята 41-а ранкинг титла и прибра чека за 100 000 паунда.