Рони О‘Съливан се класира за полуфиналите на Шампионата на Обединеното Кралство, след като постигна убедителен успех над сънародника си Мартин О‘Донъл с 6:1 фрейма. Ракетата се изстреля до поредния си полуфинал в престижната надпревара, въпреки че до почивката изпитваше известни колебания в играта си.

Първият фрейм не предвещаваше главоболия за 43-годишния англичанин до паузата, след като той реализира 35-тия си сенчъри брейк за сезона – 102 точки. О‘Донъл, който изненадващо победи Динг Джунхуей на осминафиналите, възстанови статуквото след фрагментарен фрейм. 79 пункта в третата партия бяха достатъчни за ново водачество в резултата на ,,Гения от Чигуел“.

Последният фрейм преди 15-минутната пауза продължи малко над половин час и отиде в сметката на О‘Съливан. След нея той бе далеч по-концентриран и след равностойна пета партия спечели последните два фрейма със серии от 81 и 106.

Ракетата чака на полуфинал победителя от Джо Пери и Том Форд. Във вечерната сесия ще се изиграят и останалите два четвъртфинала – те противопоставят Стюарт Бингам на Кайрън Уилсън и Марк Алън на Стивън Магуайър. /БГНЕС