Тренировката на националния отбор по волейбол предвидена за днес възпрепятства нормалното провеждане на Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец. Старши треньорът на грациите Илиана Раева изрази възмущението си от неджентълменското поведение на волейболната централа, но в същото време пожела на момчетата на Радостин Стойчев да спечелят квота за Олимпиадата в Лондон.

Заниманието на волейболните национали ще принуди организаторите на Световната купа по художествена гимнастика да подреждат залата посред нощ. Генералната репетиция за откриването ще се състои след 1.30 часа сутринта, за да бъде всичко готово за предстоящите две състезания в Арена Армеец.

„Имаше много проблеми по организацията, с което се справихме. Само искам да уточня, че въпреки всичко, волейболът не ни предостави днес залата за тренировки, което за мен е един пълен абсурд. Виждате каква организация сме направили, колко държави пристигат. Все пак трябваше да се направи някакъв жест. Абсолютен успех им желая, защото това са моите любимци, това е моят любим спорт. Но нито е джентълменско, нито е спортсменско да се направи това, което направиха. Желая им пълен успех, не се съмнявам в успеха на волейбола. Тази нощ ние ще оправяме залата, ще се прави и генерална репетиция, за да зарадваме нашите привърженици“, сподели Илиана Раева.

От 3-ти до 5-ти май София е домакин на турнирите "Купа Дънди" и Световната купа, категория А. В първите два дни от надпреварите входът е свободен. Билети ще има само за финалите, които ще се състоят в събота. Цената е 3,5 и 9 лева.

За турнира от Световната купа България ще бъде представена от Силвия Митева, Мария Матева и националния ансамбъл.

Очаква се у над да пристигнат и 13 неутрални съдии, които ще съдийстват на олимпийските игри в Лондон. На Световната купа ще бъдат поканени и всички деятели на този спорт в България, като поводът е 60-та годишнина от създаването на спорта в България. Подготвени са и специални награди за публиката.