Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира, че въпреки многото награди, които получиха грациите в края на 2017 година, те продължават да са здраво стъпили на земята и са пределно мотивирани за новия сезон.

Както е известно, Невяна Владинова зае третото място в 60-о юбилейно издание на Спортист на годината, ансамбълът бе избран за Отбор на 2017 година, а Весела Димитров се настани на първото място за Треньор на изминаващата година.

„Първо благодаря, това е приятна изненада за нас. Благодарни сме. Говоря от името на треньори, състеатели, съдии, Федерацията. За нас е радост, че спечелихме в трите категории. Честито на Весела, на ансамбъла, на Неви. Зад тези прекрасни момичета, седят талантливи хора. Прекрасно, направени екипи. Благодаря на всички, които през тази година имат своето участие и дадоха своя дан за тази много успешна година за нашия спорт“, започна Илиана Раева пред БНТ.

„Няма да се уморим на благодарим на Красен Кралев, от когото срещаме голяма помощ, благодарим и на спонсорите ни. Такива големи успехи, винаги зад тях има големи екипи. Предстои ни тежка година. Квалификация за Игрите в Токио на нашето Световно първенство. Световна купа у нас, момичетата са много мотивирани. Това, че взеха толкова награди не ги е отделило от земята те работят упорито. Надяваме да продължим да ви радваме. Надяваме се на по-големи успехи и дай Боже Олимпийските игри, но поетапно, първото е Световното“, завърши грацията.