Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева и екипът на централата поздравиха шампионките от Световното първенство за девойки, което завърши вчера в Клуж-Напока (Румъния).

Ансамбъл девойки в състав Андреа Иванова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Ева Емилова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова,  двете резерви Алекса Витанова и Аделина Милева, двете индивидуалистки Елвира Краснобаева и Никол Тодорова, както и треньорските екипи Кристина Илиева, старши-треньор на ансамбъл девойки, Жанина Иванова, помощник-треньор, и Райна Тошева, старши треньор на национален отбор девойки индивидуално бяха поканени в офиса на БФХГ след огромния успех.

Грациите спечелиха три златни и три сребърни медала от шампионата. Ансамбълът завоюва абсолютната титла в многобоя, сребърните отличия на финалите на пет въжета и на пет топки, България взе златото в отборната надпревара, Елвира Краснобаева стана световна шампионка на финала на топка, а Никол Тодорова спечели сребро на лента.

Беше поканена и личната треньорка на Елвира Краснобаева - Светлана Юриевна, но тя не успя да присъства заради личен ангажимент.

Националките бяха  посрещнати от Илиана Раева, Росина Атанасова, генерален секретар  на централата, Невяна Владинова, втори вицепрезидент, Гергана Йорданова, офис-мениджър, и Моника Панайотова, спортен мениджър на БФХГ. 

Раева връчи на всички от отбора специални подаръци, осигурени от  SLS от името на Елена Лазарова, която е член на Управителния съвет на БФХГ. Тя е директор на фирма  SLS | Sport Life Style, представител на Freddy за България и е неизменно до всички национални гарнитури в българската художествена гимнастика.

Момичетата връчиха на Илиана Раева личен подарък с благодарност за помощта, вярата, мотивацията и доверието, които им е оказвала през цялото време на тяхната подготовка и отговорните състезания.

Тържеството продължи с почерпка, разговори за бъдещето и пожелания за успехи за напред на всички. Този ансамбъл се разпуска и всички си пожелаха много положителни емоции, купи, медали и сбъднати мечти и във възраст жени. Децата се разделиха със своите треньори с прегръдки, взаимна любов и доверие, удовлетворени и горди от постигнатото.