Старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Адриана Дунавска заяви, че заедно с момичетата работят, за да не допускат грешки и да се възползват от слабостите на другите на Олимпиадата в Пекин.

„Не е лесна работа да се организира отборът с толкова много гимнастички. Имаме страхотни проблеми с пътуването за Пекин, защото има дефицит на билети за датите, които искаме. Решихме, че няма да е удачен вариантът с лагер, защото нямаше как да е във Фукуока. В Олимпийското село ще сме лишени от часовете за тренировки, които имаме тук. Аклиматизацията отнема около 7 и 10 дни. Не можем да си позволим по-дълъг престой в селото, затова ще пътуваме на 12 или 13-ти август. Работим по всички слаби пунктове. Очаква се Олимпиадата да е много силна. Работим, за да сме безгрешни и да се възползваме от грешките на другите. Дано да няма неприятни изненади. С наша помощ момичетата нямат проблем с теглото и храненето. От миналата година някои от тях са загубили по 8 килограма”, коментира Дунавска, която заедно с помощника Мариела Пашалиева, главният треньор на националните отбори Илиана Раева и момичетата от ансамбъла - Зорница Маринова, Йоанна Танчева, Йолита Манолова, Мая Пауновска, Татяна Тонгова и Цвета Кусева се срещнаха с медиите по-рано днес.

„Целта пред българския ансамбъл е медал от Олимпиадата”, заяви Илиана Раева и сподели своето мнение за представянето на родните гимнастички до момента след златото в многобоя на турнира в Тие: „Това бе третото голямо състезание от началото на сезона. Успяхме да си сверим часовниците с конкуренцията. Остана ни да видим само Китай. Двете нови композиции на ансамбъла се харесаха. Симона Пейчева и Елизабет Паисиева се подготвят в Англия и им предстои състезание, за което домакините имат амбицията да стане традиционно до Игрите в Лондон. Беларус и Русия са със силни композиции.”