Поредно контролно състезание проведоха днес националните отбори на България по художествена гимнастика ансамбъл и индивидуално в столичната зала "Раковски". Старши треньорът на ансамбъла Илиана Раева работи само по един час на ден с момичетата, тъй като се възстановява от тежък грип.

"Ансамбълът игра много по-добре и по-силно от предишното контролно. Допуснаха само една грешка в съчетанието на топки, но се представиха с повече вдъхновение. Като цяло бяха по-добре от първото контролно. Надявам се до края на седмица да започна работя пълноценно, защото все още не съм възстановена", коментира за БТА Илиана Раева.

На 14-ти март отборът пътува за Киев (Украйна) за Световната купа, но следващия вторник предстои още едно неофициално контролно състезание. Съставът вече има квота за Лондон 2012.

В контролното състезания индивидуално взеха участие само три гимнастички - Мария Матева, Румяна Велинова и Сара Стайкова, които се класираха в същия ред.

Не се явиха няколко от основните състезателки. Силвия Митева е на лагер в Гърция, Цветелина Стоянова и Анастасия Киссе лекуват контузии, а Биляна Проданова има лекарска забрана, тъй като е болна от ангина.