Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов откри спортен празник с участието на над 300 деца в Добрич. Инициативата, която e част от Националната кампания на МФВС «Аз обичам спорта» бе подкрепена от треньора на мъжкия ни волейболен национален отбор Радостин Стойчев и от бившия футболен национал Милен Петков.

Малчуганите се състезаваха в турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, колоездене, плуване и хандбал.

«Радващо е, че кампанията «Аз обичам спорта» се разраства и през тази година имаме с 20 общини и 10000 деца повече в сравнение с миналата. Състезавайте се с хъс и спортувайте, защото спортът може да ви помогне във всяка една област на живота. И дано чрез празници като този да откриваме бъдещите шампиони на България», обърна се към малчуганите доц. Каменов.

Радостин Стойчев лично даде указания на състезателите във волейболния турнир, а Милен Петков даде първия съдийски сигнал на футболната надпревара.

На комплекс „Изида” в Добрич присъстваха още областният управител Желязко Желязков, заместник-кметът Камелия Койчева и Младен Матеев – председател на Постоянната комисия за спорт и младежки дейности към Общинския съвет.