Съвместна публикация на Дарик радио и Gong.bg.

Три дни Девин не беше спокойното родопско градче. Хубостта му бе споделена от екипите на спортния отдел на Дарик радио и спортния сайт Gong.bg.

По предложение на Веско Вълчев и нежната му половинка Мария - 20 действащи пътешественици тръгнаха към Родопите с надеждата, че ще изкарат три хубави дни. Някои дори не знаеха къде е Девин и питаха: „Това селище има ли го на картата?” Други пък не подозираха, откъде ще минат, за да стигнат до китното родопско градче. Трети бяха чували само за минералната вода със същото име.

Шефът и шефката - Русеви - бяха в отпуск, и какъв по-удобен момент, два дни да няма „Гонг”. Хората да си отпочинат от нас и ние от... тях. Речено - сторено. Да, ама не. Шефът на сайта Александров не допусна два дни хората да останат без новини и нареди всеки от подчинените му да тръгне и с лаптоп.

Петък е. Левски започва подготовка. Вальо и Стефан са на Герена, а останалите ги чакат на „Дондуков” 82. Тръгването в ранния следобед не бе гладко. „Тузара” Емил Евтимов накара много дами и господа да го чакат. И така. София – Цалапица – Стамболийски, тук някои се позагубиха, Кричим - Михалково – Девин. Близо 200 км по много екзотично и красиво трасе. И два язовира - Кричим и Въча, с невероятната около тях природа.

Появи се непотвърдено инфо, че много бира е изтекла още по трасето. Пламен пък пробва по-дългия маршрут през Асеновград – Пампорово – Девин.

Първи появата на гонгаджиите усетиха от хотелския комплекс „Исмена”. На някои багажа им бе на принципа: „И за три дни, и за три месеца, еднакво количество”. След настаняването мъжката дружинка се отправи към джакузито, където някой зададе логичния въпрос: „Защо няма жени тук, а бира и мъже?” Влизането на Грънчаров в джакузито повиши нивото на водата до критичната точка и Ники Александров реши да не застрашава живота на колегите му, които са вътре. А и на него му предстоеше да си отговори на въпроса: „Какво означава терминът „щъркел” в дискотека?”

Вечерта партито премина под мотото „Дайте да изпием всички течности с градус”. Тук младите лъвчета от Сайта не дадоха никакъв шанс на по-опитните си колеги от Радиото. След като Ники Александров обеща да е водач на желаещите да посетят местната дискотека, си легна и… заспа дълбоко. Последваха го Пламен Иванов и Вальо Грънчаров.

Отиването до дискотеката завърши с бързо завръщане, което се усети от всички в хотела. Няма сведение „веселбата” (къркането – бел. авт.) да е продължила в споменатото вече джакузи. На сутринта обаче не стана ясно, дали водата, или бирата в джакузито беше в по-голямо количество.

След ранното ставане, към 10.30 часа, групата отиде на плаж, където резултатът бе - няколко тежко изгорели на определени места и нито един, който да е глътнал от водата. Басейнът видя качествени изпълнения на мъже с крива топка. Не се разбра обаче, защо по-добрите на белот загубиха от по-слабите. Мария Мицова, Кремена Младенова и Станислава Кръстева бяха като нежен противовес на мъжката сила и грубост във водата. Мария пък използва да измие от себе си солта от морето.

Втората вечер също премина под смесване на чеверме с мед и качествен алкохол. И спомени за хубавото минало. Появата на Ралица с нова прическа и сватбен тоалет повиши настроението.

Казват, че Веско, Мария, Ивайла Дулевска и Румен са посетили пещера, но никой не им повярва. Там бира няма. След като бе унищожено печеното агне, някой спомена, че и котка може да унищожи, но кой да му обърне внимание?

На третата утрин Девин отново си беше по своему красив. А хората на Гонг не бяха същите. Отпочинали и прегорели, някои особено тежко, нямаха сили дори за плаж. И тръгнаха отново обратно по трасето Девин – Михалково, където впечатли не само естествено газираната вода, но и павилион „Левски”, през Кричим – Стамболийски – София.

Да, Девин си остана същият красив родопски градец, но екипът на Гонг вече знае, къде се намира и колко хубаво може да се почувства човек там...

И не забравяйте: „Чаровните Исмена в Девин Ви очакват с вълшебна пръчица в ръка.”