Официалният старт на Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София бе даден след кратка церемония. Приветствено слово изнесе министърът на спорта от служебното правителство Евгения Раданова.

„За мен е изключителна чест да ви поздравя пои повод организацията на СК в най-красивия спорт, поне според мен. Изключително съм щастлива, че за четвърта година сме домакини на толкова изключително състезание. Пожелавам успех на всички български състезатели и на добър час“, сподели Евгения Раданова.

Състезанието се радва на изключително голям интерес от страна на феновете. Входът и за двата дни на надпреварата е свободен.

Световната купа започна с изпълненията на съчетанията в многобоя при жените, където Невяна Владинова е с временното седмо място с общ сбор от 67.400 точки. Другата ни представителка Мария Матева получи нула за първото си изпълнение, затова е на последната позиция в общото подреждане. Матева излезе на килима с лента, а не с обръч, както е определил жребият.

Лидер във временното подреждане е руската състезателка Яна Кудрявцева със 73.900 точки, следвана от сънародничката си Маргарита Мамун със 72.200 и представителката на Южна Корея Сон със 70.250.

В 15.30 стартира многобоят при ансамблите.