Легендарните борци Александър Томов и Петър Киров се насладиха на множество сочни пържоли, кюфтета, различни месни изкушения, туршия, разнообразни гарнитури и салата, гарнирани с пивко вино, а Петър Стоянов - Вожда получи дървена риба. Това се случи снощи на сумо-тържество, събрало освен изброените спортисти и още от националите ни в този спорт.

По инициатива на капитана на представителния ни тим за гиганти бе закрит сезона на дълги и отрупани маси. Като благодарност за инициативата, събрала известни имена от борбата и сумото, ген. секретар на БФСумо Лили Кънева изненада Вожда с дървена статуетка във формата на риба. В Япония на най-големите сумисти след триумф се дава жива риба, а пред фотообективите те трябва да я държат за хлъзгавата й опашка, защото това е символ на щастието.



Петър Киров не спираше да се шегува какви диети е спазвал навремето, как част от неговите пържоли са отивали при сумистите, които не са се ограничавали от храна и по-голямо тегло, а той е спазвал режим, за да е в категорията си. „Сега всичко се връща, те ми дават пържоли”, каза олимпийският шампион в класическата борба от Мексико '68 и Мюнхен '72

Петър Стоянов обаче се оказа на нещо като диета по време на тържеството, като режимът вече е дал резултат и той се е стопил до 155 килограма.

Следващото състезание на капитана на сумистите ни е на 18 януари в Унгария, а на 21-ви ще се бори в Лос Анжелис.

Официалното награждаване на най-добрите ни сумисти за 2008 година ще бъде в дните след Нова година.

Още любопитни новини четете тук!