Билетите за един от най-чаканите боксови мачове в тежка категория – този между Антъни Джошуа и Владимир Кличко – ще бъдат пуснати в продажба съвсем скоро. Още на 16 декември феновете ще могат да купуват първите пропуски за боя, който е насрочен за 29 април 2017 година.

Само преди дни Джошуа защити световната си титла на Международната боксова асоциация срещу Ерик Молина (САЩ) и скоро след това дойде новината за предстоящия двубой срещу легендарния украинец. Срещата между британеца и Доктор Стоманен чук ще се играе на „Уембли“, а се говори, че вакантните световни титли на Международната боксова организация и Световната боксова асоциация също ще бъдат заложени.

Очаква се срещата да доведе 90 хиляди души по трибуните и да генерира приходи от 40 милиона паунда.

Джошуа взе вакантния пояс на Международната боксова асоциация с победа над Чарлс Мартин в два рунда и вече го защити на два пъти. Другите пояси, които ще са заложени за боя с Кличко, са овакантените от Тайсън Фюри, който бе уличен в употреба на допинг.

Фюри ги завоюва, като надви Владимир Кличко със съдийско решение през ноември 2015 година, като двамата се бяха разбрали за реванш, който така и не се състоя.