Между 15-ти и 18-ти ноември в България ще се съберат световните звезди на снукъра, които ще вземат участие в международния турнир България Оупън. Това е четвъртият турнир от европейския тур, всеки със 70 000 евро награден фонд и солиден брой ранкинг точки за класацията на World Snooker.

Шефът на родната федерация по снукър и главен организатор на надпреварата – Олег Велинов, сподели в ефира на сутрешния блок на Дарик радио - „Дарик Кафе“, че още първият мач на телевизионната маса ще предложи изключително атрактивен сблъсък – на български състезател срещу звездата Марк Селби.

„Общо 16 българи ще вземат участие в турнира, като още в първия мач Марк Селби ще се изправи срещу български състезател, при това на телевизионна маса“, заяви Олег Велинов.

Сред състезателите, които са потвърдилите участие за голямото събитие, са четирикратният световен шампион Джон Хигинс, който вече беше у нас през 2011 година и носителят на трофея от "Крусибъл" през 2010-а Нийл Робъртсън.

Двубоите ще се провеждат на 10 професионални снукър маси, като само една ще бъде телевизионна. Мачовете ще са във формат 4 от 7 фрейма.

„10 снукър маси ще дойдат специално за турнира. Ще има една телевизионна маса, а около нея ще има 600 седящи места. Залата е с ограничени места, затова феновете може би трябва да побързат с билетите“, допълни организаторът.

„Направили сме по такъв начин цените, че да са по-ниски от тези за останалите надпревари. Тук билетът важи за трите дни. 50 лева са най-евтините, следващият клас е 70 лева и ВИП билети по 150 лева. ВИП билетът дава достъп до всички зали, за разлика от останалите. Билетите за последния ден са с 10 лева по-скъпи, но те включват и финала“, допълни Велинов.

Ето какви са цените на билетите и категориите в зависимост от залата:

зала "Диамант" (капацитет за около 600 човека; 1 маса)

- Diamant 3 Day Pass (валиден за 15, 16 и 17 ноември, без финален ден)

билети: 50 лв., 70 лв. и 150 лв. (ВИП билет)

* цените са категоризирани на базата на мястото в залата

* ВИП билетът не важи за финала

- Diamant Final

цени: 60 лв., 80 лв. и 160 лв. (ВИП билет)

* тези билети важат само за финала

*ВИП билетите дават достъп до всички зали

зала "Рубин" (капацитет 120-130 човека; 5 маси)

Rubin 3 Day Pass

цена: 50 лв.

Rubin Final (тук влизат 1/8-финали, 1/4-финали и 1/2-финали; финалът е в зала "Диамант")

цена: 60 лв.

зала "Опал" (4 маси, без зрители); билети не се продават;

Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.bg.