Зверски мерки за сигурност. Високи температури на въздуха. Огромна влажност, която пречи дори на нормалното дишане. Слънцето не може да проникне. Всичко е толкова огромно, че времето не достига за нищо.

Това са първите неща, с които всеки посетител на Пекин ще трябва да се справи при началните си стъпки в олимпийската столица.

Организацията е добра, но като на всеки голям спортен форум и в Китай има известен брой неуредици. Излизаш от хотела, минаваш скенера и се качваш на автобуса, който те кара директно в пресцентъра. Това е едно от удобствата, с които лесно се свиква.

От друга страна, липсата на интернет, в случаите, в които може да се ползва, трябва да се заплаща. Това пък е част от действителността, с която всеки представител на медиите ще трябва да се справя.

Всичко се върти около откриването на Олимпиадата, а трескавата подготовка в Пекин продължава броени часове преди началото на Игрите.

Едно от нещата, които озадачават хората, които за първи път се сблъскват с китайската действителност, е това, че само на около километър от огромното съоръжение „Птиче гнездо”, на което ще бъде даден официалният старт на Олимпиадата утре, просто не се вижда.

Вече проверено от първа ръка, почти всичко досега, което бяхме чували за въздуха, влажността, мерките за сигурност и китайската действителност е точно така.