Два бронзови медала спечелиха от първия ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пхенян Любомир Бакалски и Албена Ситнилска. Бакалски се качи на третото място при мъжете – форма, 2 дан, а Ситнилска при жените – форма, 4 дан. В столицата на Северна Корея с тържествена церемония в залата беше открит шампионата, в който участват над 500 състезатели от 67 държави.

„ Всичко е наред и нямаме проблеми. Спечелихме първите медали и дано така да продължаваме и в следващите дни. Конкуренцията е много силна, но нашите са подготвени отлично и готови за победи. Отношението към нас, а и към останалите делегации е прекрасно. Очакваме скоро да пристигне и президентът на МОК Томас Бах. Разговорите по темата за влизането ни в олимпийското движение продължават всекидневно и определено има сериозен напредък. Поздрави на всички в България”, каза по телефона от Пхенян Марио Богданов- президент на БФТаекуон-До ITF.

В утрешния ден са спарингите индивидуално, като страната ни ще бъде представена от състезатели във всички дисциплини при мъжете и жените.