Братът на Димитър Бербатов - Асен излезе от ареста и вече е в дома си в Благоевград, съобщиха източници на "Е-79 нюз". Апелативният съд в София е провел заседание по делото. Такова е имало и на 14 април, когато Асен е оставен зад решетките. С каква мярка и как той се е прибрал в дома си днес все още не е известно. 

От Окръжен съд - Благоевград коментираха за "Е-79 нюз", че очакват препис от решението на Апелативен съд в понеделник, когато ще могат да внесат повече яснота около пускането на Бербатов.

Асен Бербатов бе задържан на 6 март заедно с приятелката си Анна Папучарова в района на магазин Метро в Благоевград. Арестът стана по време на полицейска акция, след разпространение на кокаин от Асен.

При задържането в чантата на приятелката му е открита и марихуана. По време на съдебното заседание за гледане на мярка за неотклонение на двамата Асен признал, че сам е сложил дрогата в чантата на половинката си, без нейно знание. Още тогава тя беше освободена, а братът на българския голмайстор остана за постоянно в ареста. Сега обаче е настъпил нов обрат и Асен е пуснат на свобода.

Той е осъждан 4 пъти, два от които за притежание и разпространение на наркотици. Преди няколко години Асен е задържан с кокаин на главен път Е-79. Дрогата бива укрита в детско автомобилно столче.