Делото на обвинения в убийство Оскар Писториус продължава. На днешното заседание бе обърнато голямо внимание на психическото състояние на подсъдимия.

Във вчерашния един от съдебните лекари обяви, че Оскар Писториус страда от подобно заболяване, заради нестабилното детство и ампутираните му крака от малък, като това е предизвикало травматичното състояние. Направената му операция в съвсем млада възраст, е възможно да е предизвикала много дълбоки психологически белези в съзнанието на Оскар Писториус.

Разводът на родителите му най-вероятно също е допринесъл за това. След като родителите му се разделят, той остава да живее с майка си, която умира от рак, когато атлетът е едва на 15 години. Подсъдимият често говори за любовта към майка си, трудностите, които е срещнал при нейната смърт.

Оскар Писториус е обвинен в убийството на своята приятелка Реева Стеенкамп. Параолимпиецът я застреля на 14 февруари миналата година, като самият той твърди, че я е сбъркал с крадец. Ако бъде признат за виновен, Оскар Писториус може да получи доживотна присъда.