Националите по бадминтон бяха подложени днес на допинг проверка по време на летния подготвителен лагер в курорта Албена, научи БТА.

От 12 до 22 юли 18 състезатели от националните отбори за мъже, жени, юноши и девойки до 19 години ще се подготвят в Албена под ръководството на старши треньора Петя Неделчева.

В състава за мъже и жени са десет бадминтонисти - Стефани Стоева, Габриела Стоева, Мария Мицова, Христомира Поповска, Мария Делчева, Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар и Илиян Стойнов. Отсъства само Линда Зечири, която е с контузия.

При юношите и девойките се подготвят осем състезатели - Евгени Панев, Павел Димитров, Гергана Павлова, Таня Иванова, Калояна Налбантова, Михаела Златанова, Михаела Чепишева и Цвети Попиванова.

Допинг проби са взети от Даниел Николов, Иван Русев и Димитър Янакиев. Проверяващите са посетили хотела на националите тази сутрин в 7.00 часа.

Освен за допинг, състезателите са били подложени и на проверка от Министерството на спорта дали участват тези, които са включени в списъка за лагера.

Отборът е доволен от условията в Албена, в залата разполагат с девет корта и провеждат по три тренировки на ден. Сезонът в бадминтона е спрян заради пандемията от коронавирус и се очаква да се поднови евентуално през септември.