Националният ни отбор по вдигане на тежести е бил проверен отново от допинг-ченгета миналата седмица по време на лагера им в Асеновград. Щангистите ни се подготвят за Световното първенство в Чангмай (Тайланд) след 40 дни.

„Няма проблеми с резултатите. Всеки месец допинг-ченгетата ще ни идват на гости. Това е нещо нормално. Могат да идват по колкото пъти си поискат. Не трябва да търсим сензация в това”, коментира наставникът Пламен Аспарухов от Асеновгард, където щангистите ни ще останат до началото на Световното.

На лагера се подготвят 17 състезатели, като 11 от тях ще ни представят на Мондиала в Тайланд, а останалите шест тренират за Европейското догодина в Рим.

„С мен тези момчета ги чакат големи успехи. Всички са оптимисти. Отборът се готви много сериозно, с много голямо желание и ентусиазъм. Доволен съм от всички, които съм поканил. На този етап мога да отлича Ивайло Филев, Мехмед Фикретов, Иван Стоицов и Георги Марков. В добра форма е и Величко Чолаков”, каза още Аспарухов.

Милен Добрев ще пропусне Световното заради възпаление на връзки под коляното, където се е събирала течност. Той бе изпратен на кални бани в Поморие.

„Тази травма той е имал от 7 месеца, но до 60 дни ще бъде напълно излекуван. Гарантирам, че догодина ще бъде напълно здрав и без контузии”, коментира наставникът и допълни, че Добрев ще бъде част от състава ни за Европейското първенство в Рим и Олимпийските игри в Пекин догодина. Целта пред националните ни щангисти е: „5 квоти от 6 възможни за Олимпиадата от това световно. Това е поставената ми цел и върху това ще се подчиня изцяло”, завърши Пламен Аспарухов.