Както и повечето проститутки, "Кели" мисли, че ще бъде доста заета по време на олимпийските игри през следващия месец с пристигането на десетки хиляди чуждестранни туристи в Пекин. Полицията в китайската столица обаче смята да отнеме блясъка на процъфтяващата сексуална индустрия, пише Българската телеграфна агенция.

"Полицаите вече станаха по-строги. От своя страна ние трябва повече да внимаваме", обяснява "Кели", крехко, 23-годишно момиче, което явно се разсейва и скучае в тъмния бар, куриозно празен за събота вечер.

Полицията вече затвори редица барове в центъра на Пекин, известни като свърталища на проститутки. Според "Кели", която е родена в съседния регион Хъбей и не иска да съобщи своето китайско име, доста от нейните колежки вече са арестувани и въдворени принудително в техните родни провинции.

"Не трябва да правя глупости. Ако ме изгонят от Пекин, след това няма да мога да се върна", обяснява "Кели", която очаква и чуждестранна конкуренция - десант на проститутки от Монголия и Русия.

"Затворени сме, защото инспектират нашата противопожарна система. Елате след олимпиадата", кани ни служител от бар "Магии", разположен в центъра на Пекин, който е една от институциите на нощния живот в китайската столица и работно място на монголски проститутки.

Леко под сурдинка по времето на Мао, проституцията в Китай от много години просперира и според някои броят на сексуалните труженички достига 10 милиона. Проститутките работят безнаказано в баровете, салоните за масажи и в различните "фризьорски салони", където никой не се подстригва.

Китайските власти периодично водят кампании срещу проституцията, но никога те не са имали такъв размах. "В града е на мода тотално почистване", твърди сайтът "Международен сексуален гид", който се саморекламира като "най-големия форум за секс и пътувания".

"Най-известните места за сексуални услуги са взети под прицел. Много от тях са затворени", твърди сайтът "Международен сексуален гид". Но хотелите, макар и по-дискретно, поемат щафетата под формата на псевдомасажи по стаите.

"Няма проблеми, усмихва се Отак, монголска проститутка, разположила се удобно в празен бар. Моментът е много тъп, но няма да трае вечно. . ."