Трикратният победител в Обиколката на Испания и победител в тазгодишната Обиколка на Италия - Примож Роглич, ще напусне отбора на Йъмбо-Висма в края на годината. Именно с този тим той постигна всичките си успехи. Новината обяви самият той.

През последните дни света на колоезденето е завладян от множество слухове, породени най-вече от евентуалното сливане на силните отбори на Йъмбо-Висма и Соудал-Куикстеп, където пък карат Жулиан Алафилип и белгийската суперзвезда Ремко Евенепул.

Последният също е спряган за напускане на тима си, а спекулации има дори за Тадей Погачар.

Очаква се 33-годишният Роглич да премине в ИНЕОС, но потвърждение няма все още. Словенецът имаше още една година в договора си с Йъмбо-Висма, но като че ли бе решен да напусне след Обиколката на Испания тази година, когато бе основен лидер и се подготвяше целенасочено за надпреварата след Джирото през май. Все пак друг негов съотборник спечели Вуелтата, а той дори се качи на третото почетно стапало зад Сеп Къс и Йонас Вингегор.

"Мога да потвърдя, че ще напусна тима, но ще дадем всички детайли, след като приключа състезанията си, защото съм съсредоточен върху тях", сподели Роглич преди старта на една от италианските класики, които слагат край на сезона.

Със сигурност обаче ни очакват много любопитни дни, свързани с трансфери и големи размествания, както и потенциалното сливане на Йъмбо-Висма и Соудал-Куикстеп, което напълно ще промени спорта.