Финалите по гребане на олимпийската регата на игрите Лондон 2012 ще са в четири дни, а не в два, реши Международната федерация по гребане (ФИСА) на заседанието си в Лозана. Такъв ще бъде и форматът на световните първенства, а новостите ще се изпробват още на шампионата на планетата и на световните купи следващата година.

„От много време се дискутират промените преди да се спрем на най-подходящата формула” - заяви Светла Оцетова, технически директор на ФИСА и председател на БФГребане – „Опитаме си по този начин нашият спорт да стане още по-атрактивен за зрителите, телевизионната аудитория и всички други медии, както и за състезателите.”

През януари в Копенхаген предстои поредното заседание на Бюрото на ФИСА, което ще разгледа и други предложения за промени. Предстоят значителни корекции във формата и на световните купи. Сред дискутираните предложения е те да имат награден фонд, както и да се въведе състезание по ергометър по едно и също време в различни точки на света, а резултатите да се събират по интернет.