В поредния ден от процеса срещу Оскар Писториус прокурорите показаха поредица от снимки с петна от кръв и пръски по пода, стените, стълбите и мебелите в къщата на параолимпиеца.

На един от фотосите, показани в съдебната зала, се вижда кръв дори в непосредствена близост до спортните трофеи на лекоатлета. Дисплеят на монитора пред Оскар Писториус е бил изключен по време на прожектирането на снимките. В голяма част от времето параолимпиецът е държал главата си с ръце и поглед сведен надолу към земята.

На съдебната банка днес застана бивш полковник от полицията, който е бил един от първите полицаи, пристигнали на мястото на инцидента след получаването на сигнала. Представителят на органите на реда разкри, че е видял тялото на Реева Стеенкамп покрито с кърпи и найлонови торби. Оскар Писториус е бил облян в сълзи и се разхождал в кухнята.

Полицаят попитал незабавно спортиста какво се е случило и го е помолил да му обясни, но не получил никакъв отговор от Писториус.

Според версията на параолимпиеца, обвиняемият е застрелял Реева Стеенкамп по погрешка, защото я сметнал за крадец. Инцидентът се случи на Св.Валентин през изминалата година.

Ако бъде признат за виновен Оскар Писториус може да прекара остатъка от живота си зад решетките. Той не се призна за виновен по обвиненията в убийство.