Националният отбор по аеробика имаше проблеми по предвижването си в Чехия и вместо в 20 часа пристигна в Либерец час след полунощ. Тежкото пътуване определено изнерви българската група. Полетът до Виена премина без никакви проблеми. На летището в австрийската столица българската група разбра, че няма да може да излети за Прага. Вместо обичайните 50 минути полет, на българките се наложи да пътуват с автобус близо 5 часа по трасето Виена - Прага и след това отново с автобус от столицата на Чехия до Либерец. 

Въпреки продължителното пътуване състезателките, техните треньорки и водачката на групата Йорданка Благоева не се подадоха на умората и днес рано бяха в залата за тренировки.

„Скапани сме от пътуването, заяви треньорката Велислава Миланова. Въпреки късния час на пристигане в Либерец, днес вече момичетата направиха една тренировка. Още не сме видели града, но следобед и това може би ще стане.”

Българската група пристигна в Либерец с маски против „свинския” грип под влияние на всичко, което се случва и отразява в медиите в България.

Евпопейското първенство по аеробика започва на 21-и ноември, събота, когато българките ще се включат в състезанието, което продължава до 23-и ноември. Четири състезателки ще представляват България. При жените ще участва Деница Паричкова в категория индивидуално жени. При девойките - Десислава Иванова и Ивелина Лукаки -индивидуално и Десислава Иванова, Ивелина Лукаки и Ива Илчева - тройки.