Новинарската агенция на Нанджин 2014 коментира нашия ансамбъл със следната информация в официалния сайт на Вторите младежки олимпийски игри:

За българската гимнастичка Емилия Радичева спечелването на злато не е всичко. Но да спечелиш оценката и аплаузите на зрителите е!

Радичева и нейните четири съотборнички от българския ансамбъл взеха сребро във финала на Олимпийския гимнастически спортен център на младежките игри в Нанджин. Но според Емилия техният тим е спечелил зрителите с фантастичната хореография и техническата рутина на изпълненията си.  

„Ние нямахме задължителна цел – казва Радичева. – Ние се състезавахме за зрителите, за тяхното одобрение и така искахме да докажем на всички, че сме най-добрите, независимо с какъв медал ще си тръгнем.”

Самата Емилия има златото в своите мечти. Тя силно иска да бъде олимпийски шампион. Нейните спортни идоли са тенисистът Григор Димитров и олимпийската легенда в атлетиката Юсеин Болт, а кумир в музиката й е Лейди Гага.

Гимнастичката оценява помощта на всички хора от щаба, които са имали своя принос за това, България да намери място на олимпийски подиум в Нанджин. „Искам да благодаря не само на нашата треньорка Камелия Дунавска, но и на хореографа ни, на доктора и всички тези хора, които се грижеха за нас в подготовката и които аз обичам!” казва Радичева.

Според нея да спечелиш сребро в конкуренцията на Русия си е значимо постижение на младежки олимпийски игри. С твърдението на Емилия Радичева: „Тренирахме здраво и си заслужихме медалите”, завършва коментарът за една от новите звезди на силната школа в българската художествена гимнастика.