Словенецът Примож Роглич не стартира в днешния 15-и етап от Обиколката на Франция, който е с дължина от 202,5 километра от Родез до Каркасон.

32-годишният състезател на Йъмбо-Висма напуска Тура за втора поредна година заради последствия от падане. Той пострада по време на петия етап от състезанието, в който извади рамото си. Роглич сам успя да го намести и да завърши етапа, но в крайна сметка пораженията от удара в асфалта се оказаха трайни и си личаха през последната седмица.

Преди началото на Обиколката на Франция Роглич бе спряган за един от тримата големи фаворити заедно със сънародника си и двукратен победител Тадей Погачар от тима на ОАЕ и съотборника си Йонас Вингегор. Датчанинът води в генералното класиране с 2 минути и 22 секунди преднина пред Погачар, но оттеглянето на Роглич го поставя в трудна позиция преди заключителните седем етапа.

Роглич, който е трикратен победител в Обиколката на Испания, постигна най-силния си резултат в Тур дьо Франс през 2020 година, когато остана втори в крайното класиране, губейки жълтата фланелка от Погачар в предпоследния 20-и етап.