След монтирането на огромната покривна конструкция на многофункционалната спортна зала и закрит колодрум в Пловдив, които изгражда колоездачното дружество "Цар Симеон 1898", от тази седмица инвеститорите предприемат следващия важен етап от изпълнението й – климатизацията и остъкляването. Започната е работа по офериране и подготовка за изпълнение с фирми за външна фасада и другите инсталации.

Въпреки многото трудности, строителството на внушителното спортно съоръжение продължава и върви под пълна пара, според предвидените срокове.

В момента ръководството на пловдивския велоклуб избира подизпълнители за следващите етапи.

„Действително на сто процента завършихме поставянето на покривната конструкция, сега предстои покриването й с доставените вече изключително качествени панели. В момента преглеждаме и отсяваме последните оферти от фирмите. В най-скоро време ще изберем изпълнителите за външната фасада, вентилационната система, климатизацията, ВиК и електрическите инсталации. Интересът на всички сериозни фирми в България към този наш обект е много голям, защото това спортно съоръжение е уникално по своя характер. В България за първи път се прави такава мултифункцонална спортна зала и естествено участието на всяка една фирма в този проект ще вдигне реномето и престижа й, ще се отрази много добре на имиджа й”, обясни техническият директор на строежа Митко Владов от ръководството на „Цар Симеон 1898”.

С монтажа на огромния покрив строежът вече придоби доста по-внушителен вид и вече се добива ясна представа как ще изглежда мащабното спортно съоръжение. Ръководството на „Цар Симеон 1898” призовава медиите и обществеността за коректност и толерантност, в името на довършването на проекта.

„След като никой не ни помага, ще апелираме поне да не ни се пречи, за да довършим това, с което сме се захванали. Това, което сме го обещали ще го направим с цената на всичко. Ще построим тази дългоочаквана спортна зала, която ще остане за България и за Пловдив, въпреки че от никоя държавна институция до момента няма проявен интерес. Все едно не съществуваме.”, озадачени са в колоездачния клуб.- „Въпреки това, се надяваме, поне едно официално лице от държавна или местна институция да посети строежа, дори и само от любопитство”, коментираха от управата на „Цар Симеон 1898”.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.