Петият общонационален конкурс по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ приключи точно в 24.00 часа на 21.02.2016 г. За 33 дни от неговото начало бяха подадени над 120 кандидатури. Тъй като традиционно за българина голяма част от проектите бяха подадени в последни момент, точният брой ще стане ясен в близките дни.

Програма „Спортни таланти“ се реализира от „Еврофутбол“ с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и чрез нея се финансират атлети до 25-годишна възраст от над 70 индивидуални спорта. Букмейкърската къща подкрепя състезателите със сума до 5 000 лева за тяхната подготовка, екипировка, провеждане на лагери, участие в турнири и възстановяване. Освен това, „Еврофутбол“ спомага и за популяризирането на успехите и постигнатите цели на спортистите.

Припомняме, че в програмата могат да участват атлети в олимпийските спортове, както и параолимпийци и/или хора с увреден слух или зрение. За втора поредна година организаторите откриват три групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години.

И тази година ще има гласуване за „Спортен талант на публиката“. То ще се проведе чрез анкета на сайта www.eurofootball.bg и ще стартира непосредствено след обявяването на резултатите от конкурса, което ще стане през март.

За популяризирането на програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ съдействие оказаха Националната спортна академия „Васил Левски“, спортни училища от цялата страна, федерации и клубове. Медийни партньори са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.