Завърши Държавното първенство по спортен риболов за глухи, финансирано от ММС,  по Програма за спорт на хората с увреждания, което се проведе на язовир Палици в партньорство със Съюза на глухите в България. 

В него участваха 79 участника от 12 клуба - членове на СФГБ. Спазени бяха всички противоепидемиологични мерки за провеждането му, като преди състезанието бе измерена температурата на участниците. осигурени бяха дезинфектанти и бе спазена необходимата дистанция.

източник: Iliev Sport Agency

Победителите бяха наградени с купи, медали и грамоти от председателя и зам-председателя на Спортна федерация на глухите - Николай Бозев и Христо Станойчев. 

Председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов и зам-председателя на СГБ Деян Демирев връчиха на победителите предметни награди, а на всички участници сувенири.

Победителите станаха: на „Плувка” ( индивидуално) - Първо място за Андрей Николов (СКГ София), втори Мирослав Маринов (СКГ Спринт), трети Георги Сапаревски (СКГ Дупница), Отборно победители са СКГ Дупница.

На „Дъно” ( индивидуално) – на първо място Никола Нанев (СКГ Стара Загора), втори Симеон Симеонов (СКГ Ямбол), трети Евтим Божинов (СКГ Джудо), Отборно – СКГ Стара Загора.  

При жените, първото място от състезанието спечели Дочка Русинова (СКГ Спринт), втора е Елка Личева (СКГ Джудо), а трета Бистра Василева( СКГ Коко спорт). 

Състезанието бе посветено на международната седмица на глухите, която тази година се провежда от 21 до 27 септември и e на тема "Утвърждаване на човешките права на глухите хора".

Тази инициатива на Световната федерация на глухите (СФГ)  стартира за първи път през 1958 г. в Рим, Италия. Тя се отбелязва ежегодно от световната общност на глухите през последната седмица на септември в чест на същия месец, когато се е провел първият Световен конгрес на СФГ. 

"Много съм доволен от организацията и състезанието. Всички бяха много добре подготвени и мотивирани да уловят повече риба, която след измерване на теглото й  беше пускана във водоема. Следващото ни спортно участие от календара на федерацията ще бъде Държавното първенство по футзал в Стара Загора от 2 до 4 октомври", сподели Николай Бозев – председател на спортната федерация на глухите в България.