На 20 и 21 юли Боровец ще бъде сцена на нов фестивал с планински приключения. Всеки, който иска да предизвика себе си, да се наслади на любимите си планински спортове и забавления или да опита нещо ново, е добре дошъл.

Очакват ви привързани полети с балон, разнообразни байк турове, скално катерене, забавления за деца, състезания и игри за цялото семейство, йога практика, музика и като цяло приповдигнато спортно-лятно настроение.

Adventure Fest Borovets ще започне рано сутринта в събота в 8 часа с впечатляващо издигане на балона в подножието на писта „Иглика“. Можете да се включите в привързаните полети и ще се насладите на необятната красота на Рила от птичи поглед. Полетите ще са с продължителност около 10 минути и са подходящи както за малки, така и за големи. За откриването на празника, полетите в събота сутрин ще бъдат на специална цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца с предварително записване.

Ако сте от най-запалените ентусиасти на планинското колоездене, по време на Adventure Fest Borovets ще можете да се включите в три уъркшопа с момчетата от Borovets Mountain Bike Park. Трите открити урока ще разкрият тънкостите на всеки един от стиловете каране. Ако сте начинаещ, ще може да се запознаете с планинското колоездене по време на организирания тур по фамилното трасе в курорта. А ако вече сте напреднал байкър със солиден опит по трасетата на Borovets Mountain Bike Park, ще можете да се пуснете заедно с водачите по някое от downhill трасетата на парка и да обмените опит с тях.

Байк турът на All mountain трасето в неделя е от изживяванията, подходящи както за начинаещи, които търсят леко екстремно предизвикателство, така и за напреднали карачи, които искат да релаксират в неделната сутрин с по-леко каране.  Тези, които нямат колело за планинско колоездене, ще могат да наемат от Adventure Center Borosport с 20% отстъпка.

В събота родители и деца байкъри ще могат да се включат в щафетното състезание по планинско колоездене. Семействата ще се състезават заедно за специалните награди, а забавлението е гарантирано.

С интересни предложения ще се представи и екипът на Borovets Climbing & Mountaineering. На 20 и 21  едни от най-талантливите катерачи на България ще организират уъркшопи на катерачния обект „Водохващането“. Ако скалното катерене винаги ви е било любопитно, то тогава Adventure Fest Borovets е идеалният повод да се впуснете в пленителния свят на този все по-популярен спорт.  Катерачните обекти в Боровец са напълно подходящи за начинаещи и ще ви позволят да свикнете с техниките, които са необходими за по-предизвикателните скални обекти и върхове в бъдеще.

За тези, за които йога практиката е не само спорт, а начин на живот, Adventure Fest Borovets предлага  три безплатни йога сесии. Съчетанието на полезните действия на йога и чистия планински въздух е гаранция за пълноценна релаксация и постигане на спокойствие на тялото и духа.

 А ако искате да проверите възможностите и точността си, ще можете да предизвикате себе си на състезанието по стрелба с лък в неделя.