Президентът на Европейската атлетика награждава победителите от Run Bulgaria

Президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен ще посети Пазарджик за втория старт от веригата за шосейни бягания Run Bulgaria на 24 март заедно с първия вицепрезидент на организацията Добромир Карамаринов.

Двамата ще наградят призьорите от втория старт от популярната вече верига за аматьори и професионалисти.

Европейската атлетика създаде своя марка за лицензирани масови бягания „Running for all”, а в България движението “Бягай България“ (Run Bulgaria) също има за цел да стимулира допълнително българския бум в този вид атлетически дисциплини.

Състезанието, което ще се проведе в парк „Острова“ на река Марица, включва старт за професионални атлети на 5360 м, бягане на същата дистанция за любители, щафета за отбори, фирми и семейства 3х1786 м и занимания по „Детска атлетика“.

Най-добрите бегачи във всички категории ще получат специални награди и ваучери от Sport Depot - основен партньор на веригата, а организaторите са предвидили и 1500 лв награден фонд.

Община Пазарджик и движението „Пазарджик спортува“ обявиха, че поемат разходите по всички такси на участниците, а регистрацията е отворена за всеки на www.runbulgar.com

Основен организатор на шосейния пробег в Пазарджик е бронзовата медалистка с български ансамбълк по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио 2016 – Ренета Камберова.

Основните цели на движението Run Bulgaria са няколко: да даде възможност на повече хора да участват в организирани състезания по бягания в различни краища на България, да развива и популяризира леката атлетика и по-специално бяганията, а състезанията да се превръщат в празници за целия град, да се рекламира здравословния начин на живот чрез движение и най-вече бягане, да се представят и красивите места в България, които не са толкова популярни туристически дестинации чрез състезания по бягане.

Основните събития от Run Bulgaria:

18 март – Сунгурларе – 9 км – трейл

24 март – Пазарджик – 5.360 км – шосейно бягане, щафета 3х1.786 км

21 април – Шабла – 14 км – шосейно бягане

5 май – Хисаря – 8 км – шосейно бягане

2 септември – Долна баня –10 км – кроскънтри

23 септември  – София – 5.22 км – шосейно бягане, щафета 2х2.610 км

2-4 ноември – Долна баня – Семинар на тема „Аз и бягането – синоними“ – лекции със специалисти, тренировки, изследване на физическата дееспособност.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове