Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди с плакети на ЕА зам-кмета на Стара Загора Красимира Чахова и председателя на СКЛА Берое Иван Колев. 

Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на Европейския отборен шампионат (втора лига), което ще се проведе на 19-20 юни в Стара Загора. 

Добромир Карамаринов благодари на всички, които работиха неуморно в последните месеци, за да може да се проведе това първенство. Соня Шпенделхофер, делегат на Съвета на ЕА и президент на атлетическата федерация на Австрия награди с плакет за заслуги Галя Пухалева, председател на организационния комитет на Европейското отборно първенство.

Първоначално стартовете на Европейския отборен шампионат трябваше да са в Латвия, но през ноември стана ясно, че страната няма да може да ги организира заради пандемията от коронавирус. 

Тогава Европейската атлетика гласува доверие на Стара Загора да се наеме с домакинството на първенството в което сега ще участват атлети от 9 държави.