Президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс пристига в Пловдив за Европейското първенство за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години, което ще се проведе от 14 до 17 юли. На шампионата ще присъства и генералният секретар на Европейската централа Бранко Ловрик. 

По-голяма част от българския национален отбор вече тренира на гребния канал в града под тепетата, а последните състезатели ще се присъединят към съотборниците си в понеделник. Преди това старши-треньорът на националните отбори Милко Казанов проведе 10-дневен лагер в Кърджали. 

„Естествено, очакваме медали от Ангел Кодинов, който ще участва и в трите дисциплини на едноместното кану – 200, 500 и 1000 м. Добра форма показват също двайката каяк при младежите Велян Бъчваров и Христо Реков. При юношите добри резултати в тренировките дават четворката кану и четворката каяк. Участваме с лодки в почти всички дисциплини, защото е много важно тези млади състезатели да натрупат опит”, заяви Милко Казанов. 

Както е известно, 27 спортисти ще представляват България на Европейското първенство в Пловдив. 

През 2017 г. в града предстои Европейско първенство за мъже и жени, а през 2018 г. - Световен шампионат за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години.