Всеки представител на американския отбор по борба, донесъл златен медал за САЩ от Олимпийските игри в Лондон, ще получи премия от 250 хиляди долара.

Премията идва съвсем отделно от американския олимпийски комитет, от специален фонд - Living the Dream Medal Fund (Фонд „Изживей мечтата си“). Фондът е направен специално, за да вдъхновява американските борци.

Премия от 250 хиляди дават за злато на американските борци

източник: Reuters

Джордан Бъроуз стана един от тези щастливци, които ще се възползват от фонда. След като се окичи със златото, той обяви, че няма намерение да сваля медала от врата си поне две седмици. Бъроуз събра очите на залата и със спринта си през публиката, за да стигне доста нависоко по трибуните, до майка си Джанис. Радостта на Джордан бе толкова голяма, че половин час преди награждаването той зае мястото си на почетната стълбичка, и седя там до съдбовния момент.

„Златният“ фонд за американската борба е създаден в опита на САЩ да възроди един спорт, който в миналото бе сред водещите в страната. Бъроуз обяви обаче, че не парите, а златото е било неговата основна мотивация. „Е, сега ще живея по-спокойно, поне няма да се тревожа за храна и бензин до колежа,“ с усмивка отбеляза борецът.

Премия от 250 хиляди дават за злато на американските борци

източник: Reuters