„За децата с любов” бе мотото на благотворителния обяд, организиран от Българския спортен тотализатор в понеделник в хотел „Шератон”. На събитието дойдоха 130 деца, лишени от родителски грижи, на възраст между 6 и 19 години, от домовете в Дупница, Разлив и Доганово.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов и председателят на УС Иво Тонев лично поднесоха на малчуганите подаръци - спортни екипи, спортни топки и лакомства. Децата получиха и книгата на талантливото момче от Етрополе Кристиян Григоров „Моят живот”. Кристиян бе водещ на тържеството заедно с Део.

Много песни, танци и настроение пък подариха на гостите малките таланти от „Бон-Бон”.

“Да сте живи и здрави, че това е най-важното и весели празници”, пожела премиерът Борисов на децата, присъстващи на събитието.

“Тотализаторът и министерството на физическото възпитание и спорта ще продължат да подкрепят подобни каузи и занапред”, допълни министър Свилен Нейков.

„Искаме децата да се почувстват щастливи и да покажем на българите, че играейки тото, помагат доброто да се случва”, каза Иво Тонев, председател на УС на БСТ.

„Някои от тези деца може да са бъдещите спортни надежди на България”, допълни изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов. Инициативата на тотализатора е подкрепена и от Държавната агенция за закрила на детето и компания Rent-a-star.

Празничната торта разрязаха домакините - Дамян Дамянов и Иво Тонев, както и спортният министър Свилен Нейков. На благотворителната акция присъстваха представители на Държавната агенция за закрила на детето, общественици и политици.

Тотализаторът винаги застава зад социално отговорни каузи, една от които е да финансира българския спорт. От тази година тотото подема и нова инициатива – да помага на деца в неравностойно положение, да им дари повече любов и повече поводи за усмивки. С подобни инициативи тотализаторът си поставя нелеката задача да даде равен шанс и на онези, които невинаги са го имали.

„Не само финансовата помощ, но и съпричастността, са от изключително голямо значение, когато искаме да подадем ръка”, коментираха инициаторите на събитието.