Георги Аврамчев остава начело на Българската федерация по плувни спортове, след като бе преизбран на Общото събрание на родната централа. Той получи 72 гласа, а неговият опонент Христо Бардуков събра 24 гласа. „Мисля, че надделя това, че аз съм доста познато лице. Вече доста години съм в плуването, бивш национален състезател и хората имат доверие. Плюс това мисля, че с екипа, с който работихме досега направихме всичко възможно да се опитаме плуването да върви напред. Като всички хора, сигурно и ние сме допуснали грешки, но за мен това надделя”, коментира Георги Аврамчев пред Гонг.

Олимпийската ни шампионка Таня Богомилова пък остава генерален секретар на федерацията. „Работим перфектно с Таня Богомилова и мисля, че тя е един доказан човек, специалист и ръководител, и е удоволствие да се работи с нея”, каза Аврамчев по този повод.

„За мен най-важно е с новия Управителен съвет да изработим ясни и точни критерии и правила, с които да се развива българското плуване, защото знаете, че последните години не бяха най-добри за плуването по различни причини. Идеята на новото ръководство и на новия управителен съвет, който в голяма част го предложих аз след предварителни разговори с хората, искаме да върнем някои стари системи, методики на обучение, които доказаха и благодарение, на които ние имаме и олимпийска шампионка. Може да са стари, но те са актуални и сега, и би трябвало да се възползваме отново от полезния опит, който имаме. Имаме вече осигурена подкрепа от Министерството на физическото възпитание и спорта. Имаме предоставен басейн Диана, който става национален център за плувни спортове. Това е добра материална база и можем да развиваме плуването и като високо спортно майсторство”, сподели още Георги Аврамчев, а на въпрос за треньорите в родното плуване отговори:

„Имаме прекрасни треньори, които работят много добре и мисля, че ще сформираме много добър екип, който да създаде една програма. Програмата да е за минимум 6 години, до Олимпийските игри през 2016-та, така че имаме 6 години напред. Имаме много талантливи деца и би трябвало да им създадем такива възможности, при които да се развиват най-добре. Освен това идеята, която ще прокараме, за да могат да бъдат стимулирани треньорите, които работят по места, по клубовете, ако имат национали състезатели, да могат и те да присъстват, да си сверяват часовника, да са близо до състезателите, да имат стимул и да знаят, че те все повече произвеждайки добри състезатели, могат да се движат докрай с тях.”