Българската IT Джаги лига e състезание, което се провежда ежегодно между отборите на компаниите от IT сектора. Второто му издание се проведе на 18 март тази година. 
Поради големия интерес от страна на участниците през 2017-та година ще се проведе още едно издание на престижното джага събитие. 

В предходните издания на турнира десетки състезатели от най-елитните IT компании в България - VMWare, SAP, Experian, First Online Solutions, Adastra Bulgaria, Gameloft, Tinqin, Astea, Intelligent Systems, Up2 Technology, Ignite Vision, Imperia Mobile, Javelin Group, HB Dream Mill, Naxex & Adcash – влизаха във футболни битки по двойки и разкриваха своите джаги умения.

Победител във второто издание на IT лигата бе отборът на компанията Experian. Ще успее ли да защити своята титла и в предстоящия турнир - ще разберем съвсем скоро. 
Третият национален IT сблъсък ще се проведе на 25 ноември в Спортен бар „Академията, бул. Тодор Александров 64 /Сградата на Кино Арена Запад –ниво -2/ и ще се излъчва на живо.

И този път състезанието ще представлява отборен турнир по двойки, в който селектирани отбори от по 4-ма състезатели ще премерят сили и ще се борят за призовите места в две дивизии. Участие ще вземат първите записали се отбори от IT фирми в България. 

В отборите се допускат и състезатели от спортните клубове по джаги. Схемата на игра ще бъде в два кръга - Квалификационен и Елиминационен. 

Състезанието ще се играе по официалните правила за футбол на маса /съкратена версия/: http://www.tablesoccer.org/rules/documents/ITSF_RULES_BG_short_version_A3.pdf. 
Пълната програма на турнира може да намерите ТУК.

Ако желаете  да се включите в престижната битка на българските IT фирми, можете да го направите до 17 ноември, като  се запишете онлайн тук и заплатите необходимата такса за участие от 200 лв. на отбор. Записаните състезатели ще получат целодневна безплатна игра, цялостна организация на събитието, медали и купа за победителите, както и специален екип от тениски за всеки отбор! 

Отборът победител ще бъде картотекиран безплатно за 1 месец в професионалния спортен клуб по футбол на маса "Джагоарс" и ще има право да посещава регулярните тренировки на едни от най-добрите български състезатели!

Oрганизатор на националната IT джаги лига е Спортен клуб по джаги „Джагоарс”. Партньори на събитието са Фусбол Тейбълс, Роберто Спорт и Спортен бар "Академията".