На 15-17 ноември СК „Сторм Райдърс“ ще са домакини на най-големия и най-посещавания турнир по футбол на маса на територията на България - „NIKI – ADAMS Masters series”, който ще се проведе в зала „Петте съвършенства“ на ул.“Михаил Тенев“ 6.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и се радва на голям интерес от топ състезателите от целия свят. За първи път на българско първенство ще присъства и дисциплина за хора с увреждания, в която ще вземат участие националният отбор на България по баскетбол за хора с увреждания.

На турнира се очаква да вземат участие повече от 140 състезатели. Той е част от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса. Ще се проведе на маса Леонхарт, която е една от петте професионални маси.

Включени са общо 14 дисциплини, от които 12 са официални и 2 са развлекателни. Те са направени в категориите: мъже, жени, деца, сеньори и хора с увреждания.

Футбол на маса

Турнирът събира на едно място най-добрите професионални състезатели по джаги при мъже и жени от Света. В него ще участват състезатели от топ 50 при мъжете от Световната ранглиста, като: Тони Спредеман, Томас Хаас, Бенджамин Щрут, Кристофър Маркс, Жулиен Пиерон, Филип Кучера, Матирас Щьопф, Ричард Марш, Робърт Замора, Стивън Лайл, Робърт Икервали, Бьорн Хофман и Станислав Георгиев. А при дамите от топ 50 от Световната ранглиста са: Сузане Холшер, Благовеста Герова, Екатерина Сарбулеску, Мериам Али, Андреа Икервали, Александра Новкова, Румяна Шушулова, Джесика Бехтел, Деметра Блажева.

Очаква ни незабравим турнир с много рок, емоции, джаги и професионална игра. Заповядайте и бъдете част от това събитие. Входът за посетители е свободен.