Представителите на олимпийските клубове имаха среща с председателя на БОК Стефка Костадинова и генералния секретар Белчо Горанов в гранд-хотел „София”, на която бе обсъдена бъдещата им работа.

На разговорите присъства и Ваня Гешева, председател на Българската асоциация на спортистите олимпийци (БАСО).

Взето бе решение именно БАСО да осъществява оперативното ръководство между БОК и клубовете. Досега клубовете бяха членове на Асоциацията на българските олимпийски клубове (АБОК). Организацията обаче бе изключена от общото събрание на БОК заради „уронване на престижа”. АБОК бе обявила за продан имот на БОК на ул. „Марин Дринов”.

По време на срещата в гранд-хотел „София” бе разменена информация за дейността на клубовете и се направиха предложения за по-активен обмен на опит и съвместни прояви на клубовете. Предвижда се подобни срещи да станат регулярни.

На форума присъстваха представители на олимпийските клубове от НСА, клуб „Шампион”, София; Правец, Русе, Пловдив, Радомир, Варна, Троян, Благоевград, Нова Загора и Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи и Движението „Мамо, татко и аз, баба, дядо и внуче”.