Международният снукър турнир PTC България Оупън стартира днес в залите на хотел Принцес в София. Това е четвъртият турнир от европейския тур, всеки със 70 000 евро награден фонд и солиден брой ранкинг точки за класацията на World Snooker.

„Самото състезание все още не е започнало, но от вчера реално сме готови с всичко. От днес очакваме пристигането на всички звезди. Днес и утре пристигат основно по-големите играчи. По-голямата част от останалите състезатели пристигат по-късно тази вечер или утре. Марк Селби пристига днес по обед в София“, разкри председателят на снукър федерацията Олег Велинов.

„Схемата за турнира е направена така от World Snooker, че повечето от звездите играят в събота, а по-малко от тях в петък. Техният график е доста пълен и затова схемата е съобразена. От днес започва да идва и публика в залите“, добави Велинов.

„Днес ще има две сесии и доуточняваме последните детайли с охраната на турнира и с хората, които ще се грижат за спокойствието на играчите.“

„Интересът не е слаб. Особено за финалния ден в неделя залите ще бъдат пълни. Все още има блок билети, които важат за четвъртък, петък и събота. Очакваме още хора да дойдат в петък и събота“, каза още председателят на снукър федерацията.