Най-добрата българска състезателка по художествена гимнастика към момента Силвия Митева зае четвърто място в многобоя на турнира в Портимао, въпреки че българката трябваше да спечели бронзовото отличие. Причината за това не е в ощетяване от страна на съдиите, а странно решение на организаторите, които решиха да наградят три рускини, въпреки че по правилата в класирането участват само две състезателки от една страна.

Силвия Митева остана след трите рускини – Евгения Канаева, Дария Кондакова и Дария Димитриева, които се качиха на първите три места на стълбичката при награждаването.

Нашата състезателка можеше да бъде изпреварена само от Станюта от Беларус, но след груби грешки на четвъртия й уред, Митева зае четвърто място.

В крайна сметка най-добрата ни грация в момента се класира за финалите на четирите уреда на Световната купа, като на топка и лента влезе с трети оценки. Във финалите утре се започва от нула като това класиране не важи, тъй като в състезанията за СК няма многобой.

По-късно вечерта играят ансамблите съчетанията си с въжета и ленти, а през нощта българско време са финалите при девойките.