Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри  турнира „Заедно за спортната акробатика“ в Айтос, който е част от Европейската седмица на спорта #BeActive.

Общо 70 деца от пет спортни клуба участваха в състезанието. Турнирът се организира от клуб по спортна акробатика „Орел“, който е кандидатствал по проект и спечелил финансиране по Програмата „Децата и спортният клуб“ за 2018 г. на Министерството на младежта и спорта.

„Изключително съм щастлива да бъда тук по един чудесен повод какъвто е турнирът „Заедно за спортната акробатика“. Благодаря на всички, които оказаха съдействие за провеждането на това състезание за нашите млади спортисти в разгара на Европейската седмица на спорта. Тази мащабна инициатива на Европейската комисия има за цел да насърчи здравословния начин на живот и физическата активност в цяла Европа. Уверявам ви, че и занапред можете да разчитате на подкрепата на Министерството на младежта и спорта за подобни инициативи“, каза Колева.

Тя поздрави домакините от клуб по спортна акробатика „Орел“ – Айтос за положените усилия за осигуряването на отличните условия, за да се превърне този турнир в един истински спортен празник.

На спортното събитие присъстваха още народните представители Галя Василева и Севим Али, генералният секретар на Българската федерация по  спортна акробатика Недко Костадинов и зам.-кметът на Община Айтос Мариана Димова.

Севим Али благодари на Ваня Колева за подкрепата, която Министерството на младежта и спорта оказва в организирането на турнира.

Генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов също благодари на Министерството на младежта и спорта и отбеляза, че това състезание подпомага подготовката на състезателите за държавните първенства.