Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова откри днес в зала "Арена Петрич" спортен празник под наслов "Общите граници ни правят по-близки", с който бе отбелязан Денят на европейското сътрудничество.

Събитието с участието на ученици и отбори и млади спортисти от Петрич и съседния македонски град Струмица бе организирано по Програма "Интеррег - ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България - Македония" за периода 2014-2020 г.

Участниците в празника бяха приветствани също от министъра на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу, както и от кмета на Петрич Димитър Бръчков.

Сред гостите на спортното събитие бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и Мариян Гьорчев - извънреден и пълномощен посланик на Република Македония в Република България, и други официални лица.

Заедно с кметовете на Петрич и Струмица присъстваха ръководители и на други крайгранични български и македонски общини, които поддържат активни контакти и осъществяват успешни партньорства и общи проекти. /БТА