350 деца ще вземат участие в поредното издание на турнира по фехтовка „Купа Младост”, организиран от Спортен клуб по фехтовка „Младост”.

Спортното събитие ще се проведе на 10 и 11 декември в залата на НСА „Васил Левски”, и е кръг от „Купа България”.

Турнирът по фехтовка „Купа Младост“ се организира за трета поредна година от Фехтовален клуб „Младост”, съвместно с Българска федерация по фехтовка.

В надпреварата участие са заявили всички български клубове, както и представители на Гърция и Румъния.

Сред почетните гости на състезанието ще е и отлично представилият се на Олимпиадата в Рио де Женейро Панчо Пасков, който ще награди най-малките победители.

В събота на 10 декември от 9:00 турнирът започва с децата от възрастова група до 11 години. В залата в Студентски град сили ще премерят още младежите до15 години.

Тяхното противоборство за първото място ще започне в 11:00. В неделя на 11 декември от 9:00 спортната зала на НСА „Васил Левски” ще се превърне във фехтовална арена за децата от възрастова група до 13 години. А от 14:00 часа сили ще премерят кадетите.

След успехите на международните пътеки на Панчо Пасков и Йоана Илиева, както и на останалите млади български сабльори, фехтовката предизвиква огромен интерес у българските деца.